Nattjäst bröd med durum och graham
Återigen ett bröd från Martin Johansson.
Började igår med att göra en snabbt ihoprörd deg på lite lite jäst, vatten durum och grahamsmjöl.
Jag slängde i lite linfrön för sakens skull, vilket visade sig vara en god idé.
I morse hade degen jäst till sig ordentligt och jag gjorde en stor bulle av det som fick jäsa medan ugnen blev varm. Sen plattadesden ut till en fyrkan och veks ihop som ett stort korvbröd, och skjuts in i
ugnen.
Ut 30 minuter senare kommer ett supergott bröd med frasig skorpa.
Perfekt som frukostbröd med ost eller marmelad!
Började igår med att göra en snabbt ihoprörd deg på lite lite jäst, vatten durum och grahamsmjöl.
Jag slängde i lite linfrön för sakens skull, vilket visade sig vara en god idé.
I morse hade degen jäst till sig ordentligt och jag gjorde en stor bulle av det som fick jäsa medan ugnen blev varm. Sen plattadesden ut till en fyrkan och veks ihop som ett stort korvbröd, och skjuts in i
ugnen.
Ut 30 minuter senare kommer ett supergott bröd med frasig skorpa.
Perfekt som frukostbröd med ost eller marmelad!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar